Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Segedínský guláš

Červen 2nd, 2007 ~ admin

Segedínský guláš (nesprávně také segedýnský nebo segeďák) bylo jedno z prvních jídel, které jsem v pomalém hrnci zkoušel vařit.

Suroviny: 1/2kg vepřového masa - já kupuji plecko, 1/2kg kysaného zelí, velká cibule, sádlo, 3 lžičky sladké papriky, špetka pálivé papriky, 2dl kysané nebo sladké smetany, instatní jíška, sůl, kmín, pepř.

 RIVAL pomalý hrnecMaso omyjeme, osušíme a zbavíme blan. Nakrájíme na stejně velké kostky (aby se maso rovnoměrně vařilo). Maso vložíme do keramické nádoby hrnce. Původní recept sice říká vše dát do hrnce najednou, ale aby měl guláš pěknou barvu, tak si nejdříve na pánvičce rozpustím lžíci sádla a na tom pak krátce rozmíchám pokrájenou cibuli a obě papriky (opravdu jen krátce aby papriky pustily barvu ale nepřipálily se). Sádlo s cibulí a paprikou přilejeme do hrnce k masu. Kysané zelí několikrát překrojíme a spolu s kmínem, solí a pepřem přidáme také do hrnce. Všechno dohromady promícháme, přikryjeme poklicí a vaříme na LOW asi 8hodin nebo ha HIGH 5hodin. Asi hodinu před koncem ještě do hrnce přimícháme smetanu (já mám raději kysanou), podle potřeby zahustíme instantní jížkou, promícháme a necháme dovařit.

Segedínský guláš podáváme samozřejmě s houskovým knedlíkem…

Kategorie: Vepřové maso

Komentáře 8

  1. už se dělá…

  2. tak preji at chutna :)

    a nezapomen se podelit o pripadne zkusenosti a napady jak recept vylepsit!

  3. hmm, a jaký je rozdélmezi tímto gulášem, segeďákem, segedýnem?

  4. já dělám segedín zásadně ze sojového masa. Je to levné a výborné..

  5. hm… ze sojoveho masa? tomu jsem nikdy neprisel na chut ani ve vegetarianskych bufetech (po tom co stouralove tvrdili, ze to je skvele jen se to musi umet) ;)
    ale proti gustu zadny dysputat! jen bych se primlouval aby se to pak nenazyvalo segedinsky gulas :) ono ani sojove maso nema s masem vubec nic spolecneho, nechapu jak muze podobna hmota pod oznacenim ‘maso’ legislativou prochazet… ???

  6. Vyjma minutek na pánvi a moučníků dělám všechno v pomalém hrnci. Je to nádhera!

  7. Jak to čtu tak si ho půjdu koupit!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Já vařím v normálním kastrolu a je výbornej.V tom pomalým bych přestal mít za tu dobu vaření chuť a šel bych ba Hambáče přesto,že ho vůbec nejímMožná,že to jen reklama na pomalý hrnec.Jinak maso peču v litinovém pekáči po prababičce stáří tak 100let a když jsem na chalupě tak v kachlových kamnech.To je pane výkvět techniky.AŤ žije pomalý hrnec a pekáč od prababičky.

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.