Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Kuře na paprice

Červen 4th, 2007 ~ admin

Potřebujeme: vykostěné kuře, cibule, 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky, 250ml smetany ke šlehání, pepř, sůl, olej, instantní jíška, sklenice vody.

Vykostěné kuře nakrájíme na stejné díly, dáme do keramické nádoby pomalého hrnce, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme trošku oleje a pouze mírně zpěníme nadrobno nasekanou cibuli ke které přidáme mletou papriku, ale jen na krátkou chvíli - aby pustila barvu ovšem aby nezhořkla… Obsah pánvičky přilijeme do keramické nádoby na naporcované kuřecí maso a zamícháme. Směs přiměřeně zalijeme vodou, ale jen tak aby bylo maso ponořené. Přiklopíme poklicí a vaříme - já jsem vařil na HIGH asi 5 hodin, na LOW to bude trvat přibližně 8 hodin. Hodinu před koncem vaření do keramické nádoby pomalu vmícháme smetanu a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Znovu pořádně promícháme a pod poklicí necháme dovařit.

Podáváme s houskovým knedlíkem a sklenicí 12ti stupňového piva :)


Kategorie: Drůbeží maso

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.