Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Kuřecí stehna na zelenině

Červen 4th, 2007 ~ admin

Potřebujeme: 4 kuřecí stehna, 4 papriky, 4-6 rajčat (podle velikosti), 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, sůl, pepř, kmín, 1 lžička mleté papriky, olej, půl skleničky vody.

Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a lehce zaprášíme mletou paprikou. Cibuli rozkrájíme na kolečka, zralé papriky na proužky a rajčata na osminky. Do keramické nádoby vložíme nejdříve všechnu zeleninu, promícháme a lehce podlijeme vodou (příště vodu možná zkusím vynechat, protože zelenina pustí vlastní šťávu). Na zeleninu položíme okořeněné kuřecí stehna, přidáme kmín a lehce zakápneme olejem (paprika během vaření pustí lépe barvu, ale pokud chceme vařit dietně, můžeme olej vynechat). Přiklopíme poklicí a vaříme podle velikosti stehen na LOW asi 8 hodin a na HIGH 4-5hodin.

Jako vhodná příloha je chleba nebo třeba i těstoviny…

TIP: mezi zeleninu můžete zkusit nejdříve vmíchat očištěné a na čtvrtky pokrájené brambory. Teprve na ně kuřecí porce. Mě takto udělané brambory se zeleninou chutnají.

Kategorie: Drůbeží maso

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.