Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Svíčková v pomalém hrnci

Červen 22nd, 2007 ~ admin

Suroviny: Hovězí maso zadní, zelenina v kořeněném nálevu Halali, anglická slanina, smetana na vaření nebo ke šlehání, máslo, instantní jíška, sklenice vody.

Svíčková v pomalém hrnci

Hovězí maso prošpikujeme anglickou slaninou, dáme do mísy a polejeme kouskem rozpuštěného másla a zeleninou halali. V chladničce necháme nejlépe přes noc odležet. Naložené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce, zalijeme zeleninou a trochou vody. Bez míchání a podlévání vaříme na HIGH 5-6 hodin dokud maso nebude měkké (na LOW 8 hodin a déle, podle velikosti masa) - na chalupě v tomto letním počasí ideální, člověk se může věnovat jiné činnosti a nemusí běhat u plotny. Po té do zeleniny rozmícháme smetanu, zahustíme několika lžičkama jíšky, důkladně zamícháme a vaříme ještě na HIGH asi 1 hodinu.

Jako příloha je vynikající houskový knedlík a na omáčku lžička brusinek…

 

Kategorie: Hovězí maso

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.