Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Vepřový guláš

Červenec 2nd, 2007 ~ admin

Suroviny: asi 1/2kg vykostěné vepřové plece, 2 cibule, velká lžíce sladké papriky, špetka pálivé papriky, olej, hladká mouka, sůl, pepř, stroužek česneku, 2dcl sklenička vody… 

Cibule nakrajíme najemno a dáme na dno keramické nádoby pomalého hrnce. Zalijeme asi dvěma lžícemi oleje. Přidáme obě papriky a vše důkladně rozmícháme - guláš tak bude mít výraznější červenou barvu, až se paprika v tuku rozpustí a pustí barvu. Maso opereme, očistíme a zbavíme tuhých blan. Nakrájíme na stejně velké kostky a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a rozmáčknutý najemnou rozsekaný stroužek česneku a podlijeme vodou. Rovnoměrně zasypeme hladkou moukou (přibližně dvě polévkové lžíce, podle toho jak moc máte rádi guláš řídký nebo naopak hustý) a opět důkladně všechno v hrnci promícháme. Vše vaříme v pomalém hrnci na LOW přibližne 8hodin a na HIGH asi 4,5 hodiny. Doba vaření se může lišit podle kvality a velikosti masa.

Jako přílohu doporučuji vídeňský knedlík nebo čerstvý chléb.

Kategorie: Vepřové maso

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.