Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

‘Pečená’ kuřecí stehna

Červenec 3rd, 2007 ~ admin

Při této přípravě v pomalém hrnci sice nedocílíte do křupava propečenou kůžičku jako při klasickém pečení v troubě, maso ale bude měkoučké a nádherně půjde od kosti. Takto připravené kuřecí maso si navíc zachová vynikající chuť a zvláště stehna budou šťavnatá a nevysušená…

Kuřecí stehna pečená v pomalém hrnci

Potřeby: kuřecí stehna, mletá sladká paprika, kmín, pepř, sůl, olej, troška vody.

Stehna opereme a osušíme, osolíme (já si dám vždy trochu soli na dlaň a do kůže ji vyloženě vetřu) a vložíme na dno keramické nádoby. Stehna lehce pokapeme olejem a zaprášíme sladkou paprikou - já si ještě pomáhám mašlovačkou nebo ‘štětečkem’ na grilování abych papriku spolu s olejem po stehnech dokonale rozetřel. Zlehka opepříme a přidáme ještě kmín. Podlejeme troškou vody, stehna nesmí být zatopená, kuřecí maso navíc během vaření pustí vlastní šťávu. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme. Doba vaření je závislá na velikosti a množství masa. Já jsem vařil na rychlý stupeň (HIGH) 4 hodiny - asi hodinu ke konci vaření je dobré odebrat přebytečnou vodu aby stehna nebyla zatopená a kůže částečně vysušila…

Doporučuji podávat s vařenými novými bramborami omaštěnými máslem a posypané čerstvou pažitkou spolu s rajčatovým nebo okurkovým salátem.

Kategorie: Drůbeží maso

Komentáře 10

  1. Takhle nějak to může vypadat: http://www.ukazto.com/?img=4154942~KurSt.jpg

  2. 4 hodiny pečení? Takhle dlouho se peče husa a ne kuřecí stehna, lol.

  3. lol: nepochopil jste podstatu pomalého hrnce!

    Pečená je pochopitelně v apostrofech, protože pomalý hrnec nepeče. Výhoda je, že maso není vysušené, není potřeba podlévat a hlídat. Vyrazím si v sobotu dopoledne na výlet a po návratu kuchyně voní hotovým obědem :)

  4. nebo taky očouzenými stěnami :-(

  5. Kdo nechape podstatu pomaleho hrnce tak to musi zkusit a pak muze diskutovat.Je to super vecicka.Nemusite nic hlidat a maso je mekoucke a chutne.Pokud chceme grilovat tak pouzijeme gril.V hrnci se necha experimentovat a nemuze se stat ze se maso pripali!!!Zalezi na koreni jake zvolime.

  6. No,já to teda taky moc nechápu.V některých receptech se uvádí např.hodinu před koncem odebrat vodu,nebo potom zahustit atd.Takže u toho stejně musím být a navíc ještě musím zvlášť udělat rýži nebo brambory.Tak co mi to teda ušetří?

  7. Hana 23.02.2011 Jsem ráda, že pomalý hrnec je k dostání i v ČR. Jeho předností je, že pomalým vařením se uchovají všechny bílkoviny v mase a vývar v případě hovězího masa je velmi silný a chutný. Největší předností je, že vaří bez dozoru. V mém případě přes noc.

  8. Musím se přidat se vým názorem na pomalý hrnec.Je to nejlepší pomocník ,co doma mám.Koupila jsem si dokonce 2.
    Dá se v něm upomalit úplně všecko,jen tomu chce trochu věřit a zkoušet.
    Nemá cenu nikoho přesvědčovat, když to nezkusil.
    Zrovna dnesak pomalím kuřecí stehna,apokud je chci s pěknou kůrčičkou,tak potom dám na chvilku pod gril,do MT,nemusím zapínat troubu.
    Tak pomalení zdar.

  9. Ta fotka k receptu kuřecích křidýlek se mi moc nezdá. Z pomalého hrnce nemůžou stehýnka takhle opečeně nikdy vypadat. Ledaže by byla předem opečena na pánvi a pak teprve vložena do hrnce. Pak to ale mělo být v receptu. Já jsem dnes vařila 2 stehýnka v nejmenším crock-potu 4 hodiny na high. Ale úplně se mi rozpadla. Takže se mi oběd nepovedl. Nemůže být různá délka vaření být pro různé velikosti hrnce? Příště je předem opeču na pánvi a budu je vařit na low

  10. Fotka je tak, jak to vypadalo na konci ‘pomalení’ :-) stehna jsou řádně potřená tukem a paprikou (v tomto případě opravdovou maďarskou), od toho ta barva :) minimum vody, jen trošinku na dvo. nečekejte samozřejmě, že kůžička bude křupavá jako z trouby - v tomto případě se jedná spíše o dušení.

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.