Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Masové koule

Červenec 4th, 2007 ~ admin

Masové koule vařené v pomalém hrnci

Suroviny: 500g vepřového mletéhop masa, vejce, strouhanka, sůl, pepř, majoránka, kmín, malá cibule, sklenička vody.

V míse postupně smíchejte mleté maso s rozšlehaným vejcem, nadrobno nasekanou cibulí, osolte a přidejte kmín, pepř a majoránku rozetřenou v dlani (zvýrazní se tak její vůně). Důkladně promíchejte a postupným přidáváním strouhanky vypracujte. Ze vzniklé hmoty vytvarujte v dlani koule a vkládejte do keramické nádoby pomalého hrnce. Trošičku podlejte vodou a vařte na HIGH podle velikosti kouli asi 4-5 hodin (na LOW to bude přibližně 8hodin).

Jako příloha je vhodná např. bramborová kaše nebo třeba rajská omáčka s knedlíkem.

Kategorie: Mleté maso

3 komentáře

  1. kde koupim pomalej hrnec ? :D

  2. V kazde dobre prodejne s domacimi potrebami :)

    ale vazne: dnes uz ho bezne vidivam v kamenych prodejnach. na internetu ho maji treba patro.cz nebo eproton.cz

    drive to byla temer vyhradne znacka Bionaire Rival, nyni je k sehnani treba i Kenwood ktery se mi zda i levnejsi?

  3. Výsledek může vypadat takhle: http://www.ukazto.com/?img=4056092~Masovakoule.jpg