Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Vepřové nudličky s čínskou zeleninou

Srpen 27th, 2007 ~ admin

Tento recept se hodí k přípravě lehkého letního oběda nebo večeře. Původně se jedná o pokrm často připravovaný v čínské pánvi WOK, příprava v pomalém hrnci je ovšem vhodná, pokud chceme mít pokrm připraven jakmile se vrátíme z práce, nebo když nejsme doma a chceme aby rodina měla navařeno :)

Vepřové nudličky v pomalém hrnci s čínskou zeleninou 

Potřeby: cca 300g libového vepřového masa (já jsem vařil z kotlety), balíček mražené čínské zeleniny, 2 stroužky česneku, sojová omáčka, sůl, hladká mouka…

 Do keramické nádoby pomalého hrnce vysypeme mraženou čínskou zeleninu a podlejeme skleničkou horké vody. Maso lehce naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Jen z lehka jej obalíme v hladké mouce a přidáme k zelenině - můžete zkusit místo mouky obalit ve škrobové moučce, já jsem ji na chalupě neměl. Přidáme nasekaný česnek, ochutíme sojovou omáčkou, osolíme (opatrně! sojová omáčka je poměrně slaná) a promícháme. Vaříme asi 3,5hodiny na ‘druhém’ stupni.

 Jako přílohu doporučuji rýži, čerstvé pečivo nebo třeba i hranolky…

Kategorie: Vepřové maso

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.