Pomalý Hrnec
Zkušenosti s vařením a vyzkoušené recepty.

      Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní keramickou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Jídlo se vaří tak pomalu, že se nemůže připálit, nemusí se dolévat voda, nemusí se míchat. Hrnec může prakticky vařit bez dozoru - čímž šetří čas stejně, jako například praní v automatické pračce.

      Vložte si do své čtečky RSS kanál s recepty pro pomalý hrnec nebo si nezapomeňte tento web uložit do oblíbených ať se můžete zítra snadno vrátit zpět...
 

Fandíme velmi pomalému vaření - heslo pro nově vznikající diskuzní web...
Přidejte se i Vy se svými recepty! Navštivte www . pomaly-hrnec . eu



 

Plněné papriky

Únor 21st, 2008 ~ admin

Toto moje oblíbené jídlo vařím často hlavně na podzim, kdy bývám dostatečně zásoben pěknýma paprikama. Když jsem teď vytahoval podzimní zásobu z mražáku, uvědomil jsem si, že zde chybí recept…

Plenene Paprikove Lusky

Potřeby: celé papriky (podle velikosti 6-8ks), mleté vepřové maso (asi 1/2kg), vejce, pepř, majoránka, česnek, kmín, sůl.

Papriky nahoře odřízneme a opatrně vyjmeme střed se semeny. Důkladně omyjeme a necháme okapat. Zatím si připravíme směs: mleté maso smícháme s rozšlehaným vejcem, kmínem, osolíme a podle chuti přidáme rozmačkaný česnek a pepř. Vše důkladně promícháme. Směsí potom plníme vykrojené papriky. Pečlivě hmotu do lusků pěchujeme, ale opatrně aby se papriky nezlámaly či nepraskly. Naplněné papriky vyskládáme na dno keramické nádoby pomalého hrnce, podlejeme malým množstvím vody a vaříme na vyšším stupni asi 4hodiny.

Doporučuji  podávat s vařenýma bramborama a podlité vyvařenou šťávou…

Kategorie: Mleté maso

Komentáře 6

  1. Plněné papriky v pomalém hrnci dělávám také. Doporučuji podlévat rajčatovým džusem(šťávou) a přidat bobkový list, nové koření, pepř a skořici.

  2. No, to musí být strašné, plněné papriky bez cibule, bez rajčat (protlaku), ale hlavně 4 hodiny “vařené”. A doufám, administrátore, že komentář propustíš.

  3. proc bych nepropustil?

    pokud mas rad papriky s omackou, lze ji v pomalem hrnci take pripravit, ale ja potom radeji volim tradicni postup. v pomalem hrnci delam papriky tak jak je zde popsane a mohu uprimne rici ze jsou stavnate a skvele - upravu od ‘marnelady’ mohu take doporucit.

    pripoustim, ze ti to takto ovsem nemusi vyhovovat :)

    a co dodat k casu? muzes je delat i 8hodin na nizsi stupen ;) ale spise citim, ze jsi nepochopil podstatu pomaleho hrnce…

  4. Tohle je fajn recept. Někdo dělá plněné papriky s rajskou, ale vaření v “pomalém” hrnci je skvělé. Vařit dlouho se dají v normálním hrnci a dlouhá doba vaření na nízkém plameni způsobí, že si jídlo udrží šťávu a chuť. Všechno se nedá připravovat jako minutka :-)

  5. Právě jsem to vytvořil, vyvařenou šťávu jsem “zašťouchal” do brambor. Výsledek chutnal a je zde: http://img528.imageshack.us/my.php?image=plnnpapriky11uy8.jpg

  6. Je to moc dobrý, ještě pod to dám cibulku osmaženou v MT na oleji a přidám nakrájené papriky-další-asi 2, nakrájená rajčata, salátovou okurku-trochu, okmínuju a posypu vegetou.Jo ještě jsem zapomněla trochu sušených hub. Mňam.Můžeš přidat i trochu kečupu. Podávám s bramborem.

Zanechat komentář:

Pozor:Veřejně publikované budou pouze komentáře vybrané administrátorem, což může trvat i několik dní. Není tedy nutné stejný komentář posílat znovu.